Odobrena literatura

Ispiti se mogu polagati prema obrazovanju iz različitih izvora, no samo određena literatura ima pravo nositi naziv “službena, odobrena ICDL literatura”. Za sad u Hrvatskoj, ta literatura je:

Osnove računala – Ovdje počinje vaše ICDL putovanje. Naučite “abecedu” korištenja računala i već nakon ove knjige moći ćete bez ičije pomoći koristiti njegove bitne funkcije. Uz nezaobilazne vježbe i jasne upute lako ćete savladati prve korake, a rezultate svoje novostečene vještine moći ćete vidjeti odmah.

 

Pisanje i obrada teksta – Na lak i zanimljiv način uz praktične primjere upoznajte osnove ovog danas nezamjenjivog alata za pisanje dokumenata. Naučite svoju pisanu dokumentaciju urediti i ispisati prema suvremenim standardima bez obzira trebate li Word za osobne ili poslovne potrebe.

Proračunske tablice – Kroz zanimljive i konkretne primjere ova knjiga uvodi Vas u svijet tabličnog računanja. Ovladajte dosad skrivenim formulama koje će Vam svakodnevni uredski ili privatni život učiniti jednostavnijim. Uštedite vrijeme i povećajte efikasnost prepuštajući računalu naporne matematičke izračune.

Korištenje baza podataka – Kako pronaći kvalitetnu informaciju u šumi rijeci i brojeva? Kako organizirati velike količine podataka u smislenu cjelinu? Naučite koristiti baze podataka i jednostavno ćete riješiti navedene probleme. Ovaj modul znanja pomoći će Vam da korištenjem baze podataka svoje poslovanje podignete na višu razinu.

Prezentacije – Naučite kako predstaviti sebe, svoje ideje i projekte putem načešće korištenog alata za prezentacije na računalu. Nametnite se kao profesionalac i ostvarite uspjeh u poslovnom svijetu. Znanje sadržano u ovoj knjizi omogućit će Vam da izvučete najbitnije iz svojih projekata i na efektan način prenesete poruke odabranoj publici.

Osnove komunikacija – Povežite se i komunicirajte sa svijetom. Naučite pretraživati Internet i komunicirati putem elektronske pošte. Putujte vremenom i prostorom ne napuštajući svoj dom ili ured. Ova izuzetno interesantna knjiga prolazi se u jednom dahu i udara pečat na vaše ICDL znanje. Sada ste spremni da sve što ste naučili upotrijebite u potpunosti.

Informatička sigurnost – Modul definira osnovne pojmove i vještine koje se odnose na sposobnost razumijevanja glavnih pojmova na kojima se temelji sigurno korištenje ICT u svakodnevnom životu i korištenje odgovarajućih tehnika i aplikacija za održavanje sigurnih mrežnih veza, pažljivo i sigurno korištenje Interneta te prikladno upravljanje podacima i informacijama.

Online suradnja

Modul postavlja koncepte i vještine koje se odnose na pripremu i korištenje online kolaborativnih alata, kao što su skladištenje, produktivnost aplikacija, kalendara, društvenih medija, web sastanaka i mobilne tehnologije.